Vereniging Hebreeuws
Mitchel, A Student's Vocabulary for Biblical Hebrew
Leermiddelengids Hebreeuws: Klassiek Hebreeuws - Woordenlijsten
Mitchel, A Student's Vocabulary for Biblical Hebrew

1. Identificatie

a. auteurMitchel, L.A.
b. titelA Student's Vocabulary for Biblical Hebrew and Aramaic; Frequency Lists with Definitions, Pronunciation Guide and Index
c. uitgaveGrand Rapids MI, Zondervan Publishing House / New York, Harper Collins Publ. Inc., 1984
d. vorm en omvang21 cm, 112 blz.
e. bijlagengeen
f. ISBN0-310-45461-1
g. verkrijgbaarantiquarisch of internet

2. Inhoud

In frequentielijsten worden de woorden van een tekst geordend naar het aantal keren dat ze daarin voorkomen. Dit Amerikaanse boekje omvat niet alleen vijf secties van Hebreeuwse woorden (sectie 1: meer dan 500 keer, sectie 5: 10- 49 keer), maar besteedt ook in een afzonderlijke zesde sectie aandacht aan de Aramese woorden (laagste frequentie: één keer). In elke sectie zijn de woorden verder in frequentiegroepen onderverdeeld. Binnen deze groepen zijn de woorden alfabetisch geordend. Werkwoorden, naamwoorden en partikels zijn daarbij niet onderscheiden, maar staan door elkaar. Achter elk woord wordt na de vertaling ervan volgens een Engels systeem de uitspraak aangegeven en vervolgens de frequentie genoemd. Een alfabetische index zorgt voor een extra ingang.

3. Doelgroep

Gemaakt voor studenten die efficiënt woorden willen leren.

4. Algemeen

Nuttig hulpmiddel, dat meer informatie geeft dan andere beschikbare frequentielijsten (ook woorden met lagere frequenties, aandacht voor de uitspraak, aandacht voor Aramees).