Vereniging Hebreeuws
Hebrew Tutor - cd-rom Bijbels Hebreeuws
Leermiddelengids Hebreeuws: Klassiek Hebreeuws - Multimedia
Hebrew Tutor - cd-rom Bijbels Hebreeuws

1. Identificatie

a. auteur-
b. titelHebrew Tutor
c. uitgaveParsons Technology, 1995 (er is een versie 1997)
d. vorm en omvangcd-rom voor Windows met geluidskaart
e. bijlagengeen; programma installeert zichzelf zonder toelichting
f. ISBN1-572-64061-8
g. verkrijgbaarinternet

2. Inhoud

Veertien lessen grammatica en woordenschat; grammaticale uiteenzettingen met schema's en oefeningen; heldere doelstelling per les en uitspraak (sefardisch) van alle gebruikte woorden, sterke nadruk op vormleer en vocabulaire. Als afsluiting leest men het boek Ruth, waarbij elke vorm wordt geanalyseerd, uitgesproken en vertaald met verwijzing naar Brown-Driver-Briggs. De schermen zijn zeer overzichtelijk en fraai vormgegeven.

3. Doelgroep

Geschikt als zelfstudieprogramma voor beginners, eventueel als ondersteuning van de grammatica's van Kelley of Seow waar het naar verwijst. Het streven is Ruth te lezen.

4. Algemeen

In opzet is dit eigenlijk een vrij traditionele grammaticamethode: veel vormleer en woorden, weinig syntaxis. Het programma biedt het soort ondersteuning dat de zelfstudent nodig heeft: feedback bij oefeningen en uitspraak (het programma controleert overigens de uitspraak van de gebruiker niet), snel terugbladeren naar schema's of vormanalyses. De oefeningen zijn wat eentonig maar zeker niet te eenvoudig. Heel bruikbaar is het slotgedeelte Ruth. De wat Amerikaanse kleur van de uitspraak is overkomelijk.