Vereniging Hebreeuws

22 april: Feestelijke Ledenvergadering in Den Haag

De Algemene Ledenvergadering tijdens het jubileumjaar 2015 vindt plaats op woensdag 22 april in het

Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
070-3459090.

Omdat we een gevuld programma hebben, beginnen we al om 10.30 uur. Het Nutshuis is goed te bereiken met het openbaar vervoer zowel vanaf Den Haag HS (tramlijn 17) als vanaf Den Haag CS (tramlijnen 2,3,4,6 en 17). Een gedetailleerde routebeschrijving kunt u vinden op www.nutshuis.nl.

Programma

10.30u
Inloop met koffie in de commissarissenzaal van het Nutshuis.
11.00u
Algemene Ledenvergadering en een korte voordracht door André van Dijk (lid vanaf de oprichting van de vereniging in 1990, docent klassieke talen en docent retorica gymnasium Sint-Maartenscollege Maastricht).
11.45u
Lezing over de joodse geschiedenis van Den Haag door Martin Driessen, voorzitter van Stichting Joods Erfgoed Den Haag
13.00u
Tijd voor lunch: Er zijn verschillende lunchgelegenheden in de buurt, zoals bijvoorbeeld ‘t Goude Hooft, Dudok, eettentjes in De Haagsche Bluf, de Passage en lunchgelegenheden aan de Grote Markt.
14.00u
Begin van het middagprogramma, waarbij u de keuze heeft uit drie mogelijkheden:
  1. Wandeling o.l.v. van Martin Driessen door de oude joodse buurt. Startpunt en vertrektijd: Atrium Stadhuis, 14.15 uur. NB: maximaal 20 deelnemers. De wandeling kan eventueel ook op eigen gelegenheid worden gemaakt aan de hand van een brochure.
  2. Bezoek aan de Joodse begraafplaats aan de Scheveningseweg 21A o.l.v. Francine Püttmann (directeur van het Levisson instituut, onderzoekster en betrokken bij de restauratie van de begraafplaats). De begraafplaats is bereikbaar met tramlijn 1, uitstappen halte Vredespaleis. Startpunt en vertrektijd: tramhalte Kneuterdijk, 14.15 uur. NB: maximaal 20 deelnemers.
  3. Kijken naar de bekroonde Israëlische film Footnote in de Filmkluis van het Nutshuis (over een vader en zoon die beiden hoogleraar zijn op het gebied van Talmoed aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, maar niet dezelfde erkenning lijken te krijgen totdat er een nominatie komt voor de nationale prijs van Israël) Aanvangstijd 14.15 uur.
16.00-17.30u
Het bestuur nodigt u uit voor een borrel en een hapje in de Boterwaag, Grote Markt 8a (dichtbij het Nutshuis).

Omdat er voor de wandeling en het bezoek aan de begraafplaats een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is (per activiteit 20 deelnemers), willen we graag van u weten waar uw voorkeur naar uitgaat. Laat daarom s.v.p. voor 13 april 2015 per e-mail (info@hebreeuws.org) of per post aan de secretaris weten wat de volgorde van uw voorkeur is, zodat we een goede indeling kunnen maken. Hoe eerder u zich aanmeldt, des te groter is de kans dat u aan de activiteit van uw voorkeur kunt deelnemen.

We zien u graag op woensdag 22 april in Den Haag!

De Jubileumcommissie


(Datum bericht: 2014-12-10)

Heeft u iets te melden?

Aarzel niet om contact op te nemen met de secretaris!

Eerdere berichten

Over de vereniging

Bericht dd
2017-04-26 Hebreeuws in de Librije te Zutphen
2017-04-21 Bio- en Bibliografie Harry van der Linden
2017-02-28 20 april: Algemene Ledenvergadering te Zutphen
2017-02-28 14 december: Studiedag in Amsterdam
2016-07-02 Algemene Ledenvergadering
2016-07-02 23 november: Studiedag in Utrecht
2015-12-18 Foto’s studiedag 10 december 2015
2015-10-07 10 nov: Hebraica in de UB Leiden
2015-07-02 Tentoonstellingen ‘Het Hebreeuwse Boek’
2015-03-30 7 mei: demo Hebreeuws drukken en zetten met loden letters
2015-03-30 8 okt: demo Hebreeuws drukken en zetten met loden letters
2015-03-30 7 sep: Studiemiddag Bijbels Hebreeuws te Apeldoorn
2015-03-30 29 okt: Lezing door Adri Offenberg
2014-12-22 10 december: Symposium ‘Het Hebreeuwse boek’
2014-12-10 22 april: Feestelijke Ledenvergadering in Den Haag
2014-07-07 11 december: Studiedag over vertalen in Amsterdam
2014-06-24 Onderwijsgids 2014–2015 up to date
2014-05-29 Ruth met Rasji-commentaar beschikbaar
2014-05-20 Nieuwe secretaris: Raymond de Hoop
2014-01-27 Hebreeuws op straat online
2013-11-15 14 mei: Algemene Ledenvergadering te Middelburg
2013-11-12 Hilde Pach krijgt Martinus Nijhoffprijs
2013-08-09 Onderwijsgids 2013–2014 up to date
2013-08-09 Alef Beet: The Lost Page
2013-05-24 Erelidmaatschap Peter Broers
2013-04-04 23 mei: Algemene Ledenvergadering in Leiden
2013-04-04 14 november: Studiedag over de Dode Zeerollen in Assen
2012-12-22 Petitie ‘Red Hebreeuwse en Joodse Studies in Leiden’
2012-12-18 Webportaal geüpdatet
2012-10-20 Nieuwe aanwinst in de Schatkamer
2012-08-28 Onderwijsgids up to date
2012-03-06 13 december: Studiedag in Amsterdam
2012-02-03 24 mei: Algemene Ledenvergadering in Zwolle
2011-12-07 Eredoctoraat Frits Hoogewoud
2011-11-10 Professor Hoftijzer overleden
2011-09-12 Nieuwste Sifroet aangeboden aan Meir Shalev
2011-09-07 8 december 2011: Studiedag over Sifroet
2011-01-22 Algemene Ledenvergadering op 26 mei in Dieren
2010-12-10 Hebreeuws op Straat is uit
2010-10-29 Studiedag 9 dec. 2010: Hebreeuws op straat
2010-08-03 Inleiding Assink beschikbaar
2010-06-18 Onderwijsgids update
2010-05-07 ALV 2010 Elburg
2010-03-15 Terugblik op studiedag 2009
2010-03-15 Website vernieuwd
2010-03-15 Hebreeuws op straat: oproep
2010-03-10 Onderwijsgids vernieuwd
2010-03-09 AO-boekje over het Hebreeuws

Ander nieuws

Bericht dd
2017-05-15 11 juni: Prijsuitreiking Vertaalwedstrijd Hebreeuws
2016-09-13 Labuschagnes numerieke analyse van de Bijbel
2016-08-12 4 sept: ‘Liefde in alle talen’
2016-08-12 11 sept: Europese Dag van Joods Erfgoed
2016-06-03 Vacature Hebreeuws in Leuven
2015-09-03 Nir Baram op Manuscripta in Zwolle
2015-09-03 Nir Baram in Amsterdam
2015-02-16 16 maart: Studiedag in memoriam Chana Safrai
2015-02-07 15 maart: Gein Cultuur Groningen
2014-09-03 16 sept. Promotie over de שׁופר
2014-03-25 Boekopruiming!
2014-02-24 Boeken te koop
2014-01-28 16 maart: Gein Cultuur Groningen
2013-10-28 29 nov. 2013: Symposium in Amsterdam: Inzicht en Uitzicht
2013-10-07 Vacature
2013-08-02 Juni 2014: Seminar Hebreeuws in Jeruzalem
2013-06-05 Lied van de Eenheid, Sjier haJichoed
2013-05-15 Te koop: Encyclopaedia Judaica
2013-05-02 22 september: Jofel Cultuur in Leeuwarden
2013-03-08 Workshop en Oratie Wido van Peursen
2012-12-03 Digitaal Bijbels Hebreeuws in Tilburg
2012-11-16 30 november: Nir Baram in Nederland
2012-11-01 18 november: Global Day of Jewish Learning
2012-09-24 Droom en werkelijkheid - Seminar in Jeruzalem
2012-09-03 Shoshi Breiner in Nederland
2012-08-29 David Grossman in Nederland
2012-08-24 Workshop Hebreeuwse Zang
2012-08-24 Oproep: Nieuw koor Israëlische muziek
2012-06-22 Shookbook 2012
2012-06-22 Jofelcultuurdag 2012
2012-06-22 Limmoed 2012
2012-06-01 Woordenlijst Nederlands-Hebreeuws
2012-02-20 Rénanim in concert
2011-12-28 Leeskrachtgroep Lia van Aalsum
2011-11-30 Ashkenazi Languages: Between Yiddish and Hebrew
2011-10-10 Boeken te geef
2011-09-26 Dode Zeerollen online
2011-09-12 50 jaar Societas Hebraica Amstelodamensis
2011-09-05 Meir Shalev in Nederland
2011-03-07 Workshop koor Rénanim op 17 april
2011-02-16 7 maart: Studiedag PaRDeS over Job
2011-02-05 Oelpan- en vrijwilligersreünie JHM
2011-01-14 Hebreeuwse zang voor gevorderden
2011-01-12 Studiedag in memoriam Chana Safrai
2010-12-23 Youtube: Hebreeuws in Enschede
2010-12-16 Noam Chomsky over het Hebreeuws
2010-12-05 Promotie Lia van Aalsum, 17 dec. 2010
2010-11-04 Dode Zeerollen binnenkort online
2010-08-27 Joods muziekfestival
2010-08-18 Limmoed Noord-Nederland
2010-04-01 Maastricht: Gevonden verleden
2010-03-19 Presentatie Sefer ha-Kuzari
2010-03-19 Limmoed 2010
2010-03-18 Elke dag een Hebreeuws woord in uw mailbox?
2010-03-15 Column Martijn Katan
2010-03-10 HalloJoods
2010-03-09 Israëlische schrijvers in Nederland